Gerolstein

Waar ligt Gerolstein?

Gerolstein is een kleine stad aan de Kyll in de provincie Rheinland-Pfalz in het hart van de vulkaan Eifel. Het is vooral bekend geworden door het bronwater wat lokaal wordt verwerkt en gebotteld. Als hoofdsponsor van een wielerploeg in de Tour de France heeft Gerolstein zijn naam gevestigd over de hele wereld.

Carousel_01mineralwasser-wasserarten

 

 

 

 

De stad is klein in omvang en heeft rond de 9000 inwoners, maar is van alle gemakken voorzien. Zo zijn er veel winkels, restaurants en een station. Gerolstein ligt op 150 km vanaf de Nederlandse grens en is vanaf Utrecht in ongeveer 3 tot 3,5 uur te bereiken. De stad heeft een centrum functie en is voorzien van veel winkels en eetgelegenheden. Zo zijn er bijvoorbeeld een Lidl, Aldi en is er ook het "SchoenenParadijs".

De lokale horeca is redelijk uitgebreid en er zijn restaurants voor ieder wat wils, bijvoorbeeld een Chinees (Peking Garden), Grieks restaurant (Poseidon) en je kan er heerlijke schnitzels eten (Schwarzbrennerei). Uit eten is in Duitsland een stuk goedkoper dan in Nederland en je kan er prima slagen voor een lage prijs.

Winkelen

De meeste grote winkels zijn te vinden aan de Sarresdorferstrasse. Hier zijn vele winkels goed toegankelijk en is er voldoende (gratis) parkeer gelegenheid. De meeste winkels hebben dezelfde moderne openingtijden. Door de weeks van 9:00 - 20:00 uur, in het weekend 9:00 - 18:00 uur, afwijkend bij feestdagen. Hieronder een korte selectie.

 

200px-HITHandelsgruppe.svg

Deze winkel het beste te vergelijken met de grote Carrefours in Frankrijk. De winkel is groot, heeft vers-afdelingen en is gemiddeld in de prijs. Een fijne winkel, waarnaast ook een Bierhalle is gevestigd.

Adres: Sarresdorferstrasse

Logo_Edeka.svg

De Edeka in Gerolstein is een meer "premium" winkel met een luxe uitstraling. Deze winkel is eind 2009 geopend en loopt redelijk. Een verse warme bakker zit in hetzelfde pand.
Adres: Sarresdorferstrasse

 

Norma_Logo.svg

In het centrum (onder de Rondell) zit de Norma. Deze prijsvechter is goedkoop en dat is ook te zien aan de inrichting en uitstraling
Adres: Rondell

 

Lidl_Stiftung_&_Co._KG_logo.svg

Net zoals in Nederland is de Lidl een prima lopende winkel. Wekelijks hebben ze interessante aanbiedingen en het concept is precies hetzelfde als thuis.
Adres: Sarresdorferstrasse

Aldi-logo

Waar een Lidl staat, staat tegenover de Aldi. Ook deze prijsvechter is in Gerolstein aanwezig. Wekelijks ook scherpe aanbiedingen.
Adres: Sarresdorferstrasse

ComputerLand

Computerland is een winkel waar hardware en software wordt verkocht. Altijd handig voor een vergeten muis, usb stick of ander onderdeel van de computer.
Adres: Sarresdorferstrasse

Schoenenparadijs

Het SchuhParadies is een begrip. Hier kan je bijna altijd slagen voor een paar fijne stappers of hippe gympen.
Adres: Sarresdorferstrasse

Takko (kleding)

Goed van kwaliteit en niet heel duur. Dat is de Takko (keten van winkels in Duitsland)
Adres: Sarresdorferstrasse

Drogisterij DM

Adres: naast de Takko

Hagenbau (Doe-het-zelf / Bouw winkels)

Adres: Sarresdorferstrasse

Uit eten

​In Gerolstein is er voldoende keus om lekker uit eten te gaan. Hier vindt je een overzicht van de restaurants en adressen.

Duitse keuken (schnitzels) 

De Schwarzbrennerei is een restaurant en kroeg in één. Als je binnenstapt komt de warme uitstraling je tegemoet. Aan de bar kan je een perfect getapte Bitburger bestellen. Je zal voor zo'n zalig gerstenatje wel even geduld moeten opbrengen. Het tappen van een pilsje gaat op traditionele wijze in 3 keer, maar het smaakt wel perfect. In het restaurant gedeelte kan je intiem of met grotere groepen terecht.

Schnitzel-Schwarzbrennerei-Gerolstein

De kaart is onlangs vernieuwd en hier prijken de schnitzels en forse stukken vlees op. Ook voor de vegetarier of niet varkensvlees etende medemens is gedacht.

Adres: Sarresdorfer Str. 53, 54568 Gerolstein

 

Tegenover de bronnen in het centrum (Am Brunnenplatz) ligt de Brunnenstübchen,waar je heerlijk buiten kunt zitten en prima kunt eten voor weinig geld.

Adres: Raderstr. 1, 54568 Gerolstein

Pizzeria's

Pizza-Ristorante-Mama-Maria-GerolsteinVoor de pizza's en pasta's kan je terecht bij Ristorante Mama Maria. Alle soorte pasta en anti-pasta hebben ze hier op het menu. Zowel bezorgen als afhalen is geen probleem. 

Adres: Kasselburger Weg 3, 54568 Gerolstein

Pizzeria Costa Verde

Adres: Hauptstr. 40, 54568 Gerolstein 

Chinees

Peking Garden is de chinees aan de Sarresdorfer strasse. De chinees heeft de menu kaart zelfs in het nederlands. De sfeer is goed en het eten is van goede kwaliteit. Het is vooral leuk om met grotere groepen hier te eten. Reserveren is niet altijd nodig, behalve in drukke toeristische perioden.

Adres: Sarresdorfer Str. 3, 54568 Gerolstein

Grieks

Griek-Poseidon-GerolsteinPoseidon is het griekse restaurant aan de Sarresdorfer strasse. Deze griek heeft een uitgebreide keuken en de Ouzo wordt heerlijk koud geserveerd. De tafels zijn niet al te ruim , maar dat geeft een wat intiemer gevoel.

Adres: Sarresdorfer Str. 12, 54568 Gerolstein

 
Balkan restaurant

Restaurant Balkan Grill in Hauptstraße van Gerolstein (goed en goedkoop)

Adres: Bahnhofstr. 34, 54568 Gerolstein

Kebab

Turkmen-Kebab-GerolsteinIdeaal om af te halen is Turkmen Kebab. Deze kleine kebab zaak maakt de lekkerste kebab van Gerolstein (en de enige ;). Voor erg weinig geld heb je erg veel eten. Aanraders zijn de kebab XL ( voor de echt grote eter) en de patat (met lekkere patat-kruiden).

Adres: Sarresdorfer Str. 27, 54568 Gerolstein